Ilmailumuseoyhdistys ry

Yhdistyksen toiminnan painopiste oli valtakunnallisen ilmailumuseon rakentaminen ja ylläpito perustamisesta aina vuoden 1996 säätiöittämiseen asti. Ensimmäinen pysyvä näyttely avattiin Helsinki-Vantaan lentoaseman pohjakerrokseen vuonna 1972.

Oman museon rakennustyöt aloitettiin 8.5.1980. Ensimmäinen näyttelyhalli vihittiin käyttöön 24.9.1981. Tiloja laajennettiin useaan otteeseen 1980- ja 90-luvuilla: varastohalli 1983, välihalli 1985, toinen näyttelyhalli 1989 ja välihallin laajennus 1995.

Nämä lähes velattomat museorakennukset ja arvokkaat kokoelmat siirtyivät vuonna 1996 perustetulle Suomen Ilmailumuseosäätiölle ja yhdistyksen toiminnan painopiste siirtyi jäsentoimintaan. Ilmailumuseoyhdistys on säätiön yhteisöjäsen ja sillä on edustajansa säätiön hallinnossa.

Tänä päivänä Ilmailumuseoyhdistys ry on valtakunnallinen yli 1 200 jäsenen aktiivinen toimija, joka tukee suomalaisia ilmailumuseoita resurssiensa mukaan. Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä kuka tahansa ilmailuhistoriasta kiinnostunut. Jäsenyys ei edellytä osallistumista yhdistyksen toimintamuotoihin. 

Jäsentoiminnan muotoja ovat mm:

Yhdistys järjestää myös lentäjäveteraanien vierailuija. Vierailujen esitelmätilaisuudet ovat kaikille avoimia. Lisäksi järjestetään kaikille avoimia ilmailuhistoriaan liittyviä seminaareja ja esitelmätilausuuksia.

Jäseneksi liittyminen

Täytä jäsenhakemus nettilomakkeella - nettilomakkeen käyttäminen edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta, sillä jäsensihteeri tarkistaa sen kautta liittymisen aitouden.

Vaihtoehtoisesti voit ladata pdf-muotoisen jäsenhakemuslomakkeen, tulostaa ja täyttää sen sekä palauttaa paperimuotoisena postitse.

Rekisteriseloste

Tietosuojaseloste

Jäsentietojen muuttaminen

Jäsentietojen - esimerkiksi uuden posti- tai sähköpostiosoitteen ilmoittaminen onnistuu oheisella lomakkeella.

Jäsenmaksu ja jäsenmaksutilit

Jäsenmaksut vuodelle 2021:

  • vuosijäsen 35 euroa/vuosi
  • ainaisjäsen 700 euroa
  • yhteisöjäsen 70 euroa/vuosi
  • kannatusjäsen 60 euroa/vuosi

Uusille jäsenille tulee maksettavaksi lisäksi kertaluontoinen 5 euron liittymismaksu.

Ilmailumuseoyhdistyksen jäsenmaksutili on Ålandsbankenissa: FI08 6601 0010 1879 20

Mitä jos maksan väärälle tilille?

Jos huomaat maksaneesi väärälle tilille, ole yhteydessä jäsensihteeriin jasensihteeri(at)imy.fi.

Entä jos viitenumero puuttuu?

Ylimääräisten kustannusten välttämiseksi on olennaista, että maksusuoritukset tehdään viitenumeroa käyttämällä. Käytä siis aina maksaessasi laskussa olevaa viitenumeroa. Jos sitä ei jostain syystä ole, ota yhteys jäsensihteeriin, osoite jasensihteeri@imy.fi.

Yhteystiedot

Postiosoite: 
Ilmailumuseoyhdistys ry 
PL 42 
01531 VANTAA

Sähköposti: info@imy.fi

Puhelin: 050 370 3357

Jäsenasiat: jasensihteeri@imy.fi

Käyntiosoite: 
Suomen Ilmailumuseo 
Karhumäentie 12 (ent. Tietotie 3 )
01530 VANTAA

Suomen Ilmailumuseo sijaitsee aivan Kehäradan Aviapolis-aseman vieressä.

Yhdistyksen toimisto on avoinna vain sopimuksen mukaan. Suomen Ilmailumuseon henkilökunta ei hoida Ilmailumuseoyhdistyksen jäsenasioita.

Yhdistyksen säännöt

Yhdistyksen hallinto

Yhdistyksen palkitsemisohje

Yhdistyksen kunniajäsenet ja -puheenjohtajat