Osallistuminen etäältä jäseniltoihin

Tällä hetkellä etäosallistuminen Ilmailumuseoiden jäseniltoihin on mahdollista MS Teams -sovelluksella.

Etukäteisvalmistelut

Mikäli haluat osallistua etäältä jäseniltaan, käy ilmoittautumassa jäsenillan etäosallistumisen postituslistalle hyvissä ajoin ennen jäseniltaa. Mikäli olet tehnyt sen aiemmin, ilmoittautumista ei tarvitse uusia.

Edeltävänä päivänä Ilmailumuseoyhdistys lähettää kaikille postituslistalla oleville kalenterikutsun jäseniltaan. Kalenterikutsu sisältää linkin, jolla voit osallistua jäsenillan esityksen seuraamiseen joko MS Teams -sovelluksella tai selaimella.

Hyvä käytäntö on merkitä jäsenillat kalenteriin etukäteen, sillä linkin sisältävä kalenterikutsu tulee vasta hiukan ennen jäseniltaa.

Liittyminen jäseniltaan

Jäseniltaan liittyminen tapahtuu sähköpostiin saapuneen kalenterikutsun avulla klikkaamalla siinä olevaa linkkiä ja toimimalla ohjeiden mukaan.

Jäseniltaan pääset odottamaan, vaikka varsinainen jäsenilta tai sen lähettäminen eivät ole alkaneet. Jäseniltaan voi liittyä myös kesken sen lähetyksen.

Jäsenillan seuraaminen etäältä

Jäsenillan aluksi kaikkien osallistujien kuuluu varmistaa, että heidän mikrofoninsa on kiinni ja kameransa suljettu. Kokouksen isäntä voi tarvittaessa sulkea mikrofonit myös keskitetysti.

Jäsenillasta lähetetään pääsääntöisesti vain ääntä ja esiintyjän esittämää materiaalia, kuten Powerpoint-kalvoja. Videokuvaa lähetetään vain erikoistapauksissa.

Jäsenillassa on yleensä tauko arviolta puolessa välissä. Tauon pituus kerrotaan tauon alkaessa. Lähetys jää auki tauon ajaksi.

Kysymyksiä tai kommentteja voi esittää ja kannattaa sovellukseen liittyvän keskustelun (chat) avulla sitä mukaa kuin niitä esityksen edistyessä mieleen tulee. Niihin pyritään palaamaan lopussa.

Jäsenillan seuraaminen jälkikäteen

Jäsenillat tallennetaan. Jos tallennus onnistuu, se leikataan kahteen osaan ja viedään Youtubeen piilotettuna videona. Linkit tallenteisiin löytyvät IMY Uutiskirjeestä.