Saapuminen

Vesivehmaan ilmailupäivä lauantaina 15.8.2020 tulee olemaan Suomen ensimmäinen drive-in-lentonäytös, mikä merkitsee sitä, että tapahtuman järjestelyt poikkeavat totutuista. Lentonäytös on suunniteltu niin, että se voidaan seurata lentokenttäalueelle paikoitetuista autoista tai niiden välittömästä läheisyydestä käsin.

Mukaan kannattaa ottaa oma retkijakkara tai vastaava, sadetakki tai sateensuoja.

Tapahtuma-alueen opaskartta

Vesis_80_-tapahtuma-alueen_opaskartta_1920px_levea_2020-08-13.png

Opaskartta pdf-tiedostona

Saapuminen omalla autolla

Koska kyseessä on drive-in-lentonäytös, lentonäytöstä seurataan ensisijaisesti oman auton luota. Autot paikoitetaan lentonäytösalueelle väljästi siten, että lentonäytöksen seuraaminen on oman auton luota sekä mahdollista että kaikin tavoin turvallista.

Vesivehmaan, Asikkalan ja Lahden suunnasta henkilöautot, matkailuautot ja asuntovaunuyhdistelmät ohjataan lentokenttäalueelle Lentotien kautta.

Urajärven, Vierumäen ja Heinolan suunnasta henkilöautot, matkailuautot ja asuntovaunuyhdistelmät ohjataan lentokenttäalueelle Urajärventie 263:n luota erkanevan lentokentän huoltoautotien kautta. Liittymä suljetaan 12.45, jonka jälkeen liikenne lentokenttäalueelle kulkee yksinomaan Lentotien kautta.

Lentotien kautta ohjataan myös bussit saapumissuunnasta riippumatta.

Korkeat ajoneuvot, kuten matkailuautot ja asuntovaunuyhdistelmät paikoitetaan lentokenttäalueella paikoitusalueen takimmaisiin riveihin.

Lentonäytöstä voi seurata ajoneuvon sisältä, mutta parasta on tehdä se ajoneuvon etupuolelta ja ottaa omat retkijakkarat mukaan.

Saapuminen julkisella liikenteellä

Lahden suunnasta Vesivehmaalle pääsee linjalla 40 Matkakeskuksen laiturista numero 4 Jenkkapirtille, josta 2,2 km kävely. Lähdöt: 8.15, 10.30 ja 12.00. Matka-aika Jenkkapirtille noin 35 minuuttia.

Uusi reittiopas: aikataulut Matkakeskuksesta Vesivehmaalle

Vääksyn suunnasta pääsee myös linjalla 40 Jenkkapirtille saakka, josta 2,2 km kävely. Lähdöt Vääksyn liikekeskuksen kohdalta noin klo 9, ja 11.15.

Uusi reittiopas: aikataulut Vääksyn liikekeskuksesta Vesivehmaalle

Heinolan suunnasta ei ole suoraa yhteyttä Vesivehmaalle, mutta linjan 89 noin klo 9 lähtevällä linja-autolla Lahteen ehtii klo 10.30 lähtevälle linjan 40 vuorolle.

saapuminen jalan tai kaksipyöräisellä

Lentonäytökseen on mahdollista saapua jalan, polkupyörällä, mopolla, moottoripyörällä tai bussilla. Ajoneuvot paikoitetaan erityiselle paikoitusalueelle. Lentonäytöstä seurataan lentonäytösalueen rajan ja drive-in-paikoitusalueen väliin jäävältä alueelta ensisijaisesti istuen väljästi. Alueen pinta-ala on yli 6 000 neliömetriä. Oma retkijakkara mukaan.

Saapuminen linja-autolla

Linja-autot ohjataan erityiselle paikoitusalueelle, jolloin lentonäytöstä seurataan lentonäytösalueen rajan ja drive-in-paikoitusalueen väliin jäävältä yli 6 000 neliömetrin alueelta.

Saapuminen lentokoneella

Lentonäytökseen voi saapua omalla lentokoneella tai esimerkiksi DC-yhdistyksen operoimalla Douglas DC-3 OH-LCH -koneella. Lisää DC-yhdistyksen lennoista:

Omalle lentokoneella saapuvat, kts. oheinen AIP Supplementin sivu:

Omalla koneella saapuminen ennen klo 09.00 paikallista aikaa. Ennakkoilmoittautuminen AIP Supplemetin mukaan. Ilmailumuseo on auki klo 09.00 alkaen, jolloin omalla koneella saapuvat voivat halutessaan tutustua museoon ennen näytöstä. Yleisilmailukoneiden pysäköinti on pääkiitoradan suuntaisen rullaustien varteen, nurmikolle. Opastajat ovat paikalla.